dec 30 2011

Julhelgen.

Så har då julens firande kommit till en ända och vi har avverkat ytterligare en arbetsvecka. Skönt. 4 dagar är mer lagom längd på en vecka.
Lille Julafton; avfärd aptidigt för att komma iväg till farmor i Göteborg och leka i all snön och bygga snögubbar och dra runt Zoie i släde och fira jul i smyg lite tidigare. Tyvärr var där ingen snö, så vi ställde in och körde hem igen. Typ. Jul firades med sällan skådad storlek på pakethög. Zoies namn på 95% av dom. Dooh! Men eftersom hon inte har löst det där med fingrarna ännu fick jag vara stand-in och öppna. Verkligen jätteuppoffring från min sida, men vad gör man inte för sitt underbara barn. Fick umgås med farmor och Gizmo, som Jennie envisas med att kalla för “storebror”. Uppenbar brist på syskonkärlek från hans sida. “Hon låter, jag går.”

 

Fast vad gäller hennes händer är det nog inte långt borta att få koll på dom. Hon satt och jonglerade med nappen tidigare i köket. Smart brud det där. Krypa känns så U-land, hon kommer med all säkerhet snart kunna gå, verkar inte det minsta intresserad av något mellanläge där. Står och balanserar själv nu -med viss support givetvis. Att testa hur länge hon kan stå själv utan att jag håller alls skulle ju kunna vara farligt. Skulle jag väl aldrig göra. Igen.
Jomen. Så på Julaftons morgon for vi vidare, från skogarna i götet till de småländska skogarna. Bilen nu på bristningsgränsen till hur mycket en småbil kan lastas med barnattiraljer och julklappar. En barnvagn och två vykort så var bagageluckan full… Fjantbil. Inte alls så att jag längtar efter nya bilen, men tänk om!?
Julfirande nummer två med morfar var tanken. Vattkoppor satte stopp för det, blev dock resten av släkten och en ny hög med julklappar. Till Zoie och de andra barnen. Var julen till för dom små eller hur var det nu? Hon har dock lite dålig känsla för det där med traditioner. Hon passade på att sova mitt under Kalle. Hon hinner väl iof tröttna på det med i sinom tid. Som vi vuxna gjort. Snart. Och eftersom våra julmagar var tomma ner till en kritisk nivå efter att inte ha ätit på tre hela timmar fyllde vi snabbt på med julbordets alla godsaker. En grisfot kanske? Tack, men nej tack. Tar en bit sill till istället. Dopp i grytan hör liksom till det småländska firandet. Bara att gilla läget.
Helgens tredje firande kom redan ett par timmar senare. Då var det blivande kusinen, under arbetsnamnet Jean-Claude/JC/Jay Z eller dylikt med fodervärd tillika moster som bjöd in till ytterligare en strålande festmåltid i trevligt sällskap. Vet inte om man ska erkänna att Ingmar Bergmans snapsvisa (om man nu kan kalla den det) var den stora vinsten för kvällen; “Tystnad, tagning!” Episkt!
Söndagen fick en kanonstart med tomtegröt för att fylla nåt litet eventuellt undansjunkt hål i matsäcken. Gott-i-gott-gott. Sen avfärd för julfirande nummer fyra hos gammelmormor. Den danska varianten av julfirande, då den släkten tillhör våra kära landsgrannar. Att vi berättade att Zoie härstammar från dansken Gorm den gamle enligt släktforskningsevidens, höjde av någon anledning stämningen två steg. Många timmar senare och minst lika många paketöppningar och matsessioner senare var det dax att rida mot solnedgången. Eller köra hem i mörkret och regnet. Frågan är vilket som är minst julstämning kring. Vi tog bilen i vilket fall som helst. Hann med ett släktfoto och alternativt släktfoto, avgör själv…

 

Erfarenheten härifrån var iaf att paket med leksaker som låter är jättekul. Ett tag. “Dom som tillverkar spelande/plingande leksaker kan omöjligt ha barn själva”… Vi får väl se hur länge vi står ut med Zoies nya arsenal av just sådana leksaker. Nästa erfarenhet; hämnden är ljuv! Hon fick ett par otroligt fina gosedjur också. Som inte säger ett ljud. 10 poäng!
Nyår med Familjen Ekbergs trevliga sällskap stundar. Ska bli fantastiskt kul att träffas igen. Eftersom dom nu Höör hemma i Skånes mitt, så är det väl bara att spola av traktorn, ta fram banjon och på med halmhatten. -It’s funny cuz it’s true! ;o)


dec 30 2011

Migration.

Hmm. Om allt är som det ska, vilket jag tror. Och allt fungerar som jag hoppas, vilket det borde. Och allt är på rätt plats, vilket ska bevisas; så ligger nu vår rediga hemsida uppe paw rhik-tit. Välkommen in för en sneek-peek på Kardell.se. Min chef sa i något sammanhang “om Gud vill och skiten håller!” Känns lite så just nu faktiskt. Glöm inte vantar och snöskyffel bara, prognosen säger snö.

Ni kanske känner igen den, då den egentligen bara flyttat. Och när jag säger “bara” så menar jag inte det. Alls.

FYI, samtliga Kardellares mail-adresser kommer att migreras till kardell.se. Fungerar redan nu. Testa vet ja! [förnamn][snabel-a]kardell.se

 


dec 27 2011

Nöjd.

Inte alls missnöjd med att hjälpa till i köket.

image


dec 20 2011

Kabelfritt.

Ägnat kvällen åt att krypa runt på loft och vind och lagt en kabel (!), allt för att kunna få ett trådlöst hem… Gjorde en noga kalkylerad upptäckt där ute. Det är kallt på andra sidan isoleringen. Riktigt kallt.
Så nu är familjens 19:e Applepryl installerad i sovrummet. Jag jublar och gläds åt familjens nya kelgris. Ensam. Men amning har aldrig varit en så fullständig surroundupplevelse i så många rum med så mycket att titta på och uppleva.

Zoie gjorde mig sällskap i det mesta av aktiviteterna. Inte så mycket krypande som noga följandet av kabeldragningen på insidan. Blir hon ljude när hon blir stor har hon iaf en stolt far. Fattig men stolt. “Men älskling, klart att hon ska ha 7.1-ljud i barnrummet…” Boomboxen kan gå och duscha.


dec 20 2011

Julklapp.

Till arbetskamraternas stora förtjusning fick jag en extra paket vid paketutdelningen av chefen idag…

image

Humor är LÄTT en bra egenskap hos en chef!


dec 18 2011

Resfeber.

Veckan tillbringades på diverse flygplatser i diverse länder, med diverse framgång. Låt oss säga att SAS är världens mest punktliga flygbolag. Även när jag inte är ombord…

Skulle till Östersund på möte i onsdags. Man åker från Kastrup via Arlanda och tillbaka samma väg. In theory.

Min crap-phone HTC var på service för och ersatt med en dumb-phone Sony-Ericsson. Som inte ringde 04:40 som bestämt. Jag vaknar och samtidigt som jag springer upp/tar på mig/packar en väska/stänker vatten i ansiktet tittar på en klocka och inser att hon är 06:15. Mitt plan går 06:20. Bara att lugna ner sig, börja om från början, hoppa i duschen och åka in till kontoret med hatten i handen. Lite trött. Mycket arg. Fantastiskt pinsamt. Utomordentligt jobbigt. Dock inte ensam om att ha varit med om det på jobbet. Tröstar inte det minsta. Fast bara lite.

Var dock på julfest (nummer två) i måndags på en resturang i Verona, Italien. 6 rätter med underbar mat och sällskap. Min italienska tar tyvärr slut efter fyra ord och de som inte kunde engelska kunde jag inte kommunicera mycket mer än skål med. Nog så trevligt, men alla skulle jobba dagen efter, så vi fick hålla det till ett minimum.

Nästa julfest (nummer tre) var massa roliga återseende från humpar/ljudar/event-tiden. Riktig killkväll med oktan i blodet (ev. lite alkohol oxå) Robert Gustavsson på scen och julmat i magen.

Helgen har varit minst sagt händelserik. Från fantastiskt trevligt besök i Simrishamn till djupt ner i avloppet och sen ut i “snöstormen”.

Igår morse packade vi in oss i bilen och for till öskusten för att besöka min morfar, (Zoies gammelmorfar? inte fattat det där ännu) Zoie flörtade på och log efter ett tag, men var lite restriktiv i början. Kul att kunna muntra upp honom efter en jobbig höst. Fyra generationers långt släktskap. Många att uppdatera sig om, alltid spännande!

Därifrån till att komma hem och riskera att drunkna i tvättrummet. Tur jag tog massa märken i simskolan som man satte på sin tavla. -Den flyter ju, så jag kunde använda den som livboj. Skulle kliva ut och hämta tvätten, gick inte riktigt så fort som jag tänkte. Fick liksom börja ösa och sen gräva mig ner under vasken och avloppet. Utan lycka. Startar kompressorn och försöker med tryckluft efter att ha knölat in en slang så långt jag kunnat i avloppsröret. Hjälpte inte heller. Fick ta till det mäktigaste vapnet jag har. Google. Dax att kalla in de professionella.

Image

Fick iaf användning för avfuktaren och min DEFA igen. Allt vatten lyckades nämligen rinna under golvet i hallen… Då blåser man ju in varmluft under. Så klart.

Idag på förmiddagen släpade Anna Zoie och mig runt Bokskogen. Den första halvan var det klart och fint, andra halvan lite småregn men som sakta blandades med snö under den tredje halvan. Precis lagom mycket för att man ska på gränsen mellan blöt och väldigt väldigt fuktig.

Dax att ta avstamp för sista veckan innan julen ska firas. Mycket som ska hinnas med, städas, shoppas, jobbas undan, lägga locket på brunnen…

Nu dax att snarka! Sov gott.


dec 13 2011

Julsånger.

Snart jul säger dom. Tittar ut -dom har ingen aning om vad dom pratar om. Ingen snö = ingen jul. Punkt.

Borde man bli stressad inför julen? Inte ännu. Har för mycket kvar att göra innan jag börja stressa för det. Julplanerna är iaf spikade, enda fördelen med traditioner och rutiner. Minimal input, maximal output. Det är liksom Grevinnan och betjänten; -Same procedure as last year!

Förra veckan avnjöts julbord på Casino Cosmopol i Malmö. Dom får pluspoäng för sina magiker som gjorde kvällen extra minnesvärd. Julmaten var strålande och baren välfylld (innan vi dök upp), men det var det där lilla extra som gjorde det fantastiskt roligt. Och sen julshow i helgen med lillebror och hans fru. Massa vänner och julsånger i överflöd blandat med en stor portion humor och julkänsla. Då tar man allt ett litet glädjeskutt närmre julen. Och bara en sån sak som att vara barnfri en kväll och umgås tillsammans med (i huvudsak) vuxna var rätt trevligt. Zoie fick vara hos Nannay som fick ytterligare baby-träning. Win-win.

Vi firade lite julafton/födelsedag hemma i helgen när vi hade besök. Tydligen gäller det att lägga ribban redan nu på sina pekböcker… Att bokens omslag är i sammet säger allt!

Efter diskmaskinsintallation (man måste testa allt en gång) var det hemmafixande och pulande som gällde under söndagen. Nu packat mig iväg till Italien. Resten av veckan tillbringas i Norge och Östersund. Produktionsmöte, planeringsmöte och säljmöte. Det sköna med detta jobbet är att man inte behöver resa så mycket och ha massa möten… *host host*

Klockan klämtar. Dax att logga ut, checka in, koppla ner och zooma ut och somna in.

Mot nästa helg. I ilfart.


dec 5 2011

Sovandes.

Tänk om hon varit lika nöjd när hon var vaken. Tänk så nöjd hennes föräldrar varit då!


dec 5 2011

Knytkalas.

Efter en dag efter en lång natt utan större mängd sömn i stackars Zoies liv har kvällen varit utmanande. Även för föräldrarna. För trött. För hungrig. Direkt onöjd helt enkelt. Ingenting var bra nog.

I vanlig fall är klockan 20.00 magiskt otrevlig och skrämmande exakt återkommande tidpunkt för missnöje och synpunkter på det mesta som man, som snart tvåmånaders baby, gärna högljutt meddelar samtliga omkring sig. Idag inget undantag. Har man flex-tid som baby?Hoppas hon ger tillbaka en annan gång iaf. Större delen av kvällen var missnöjesfylld. Men kära hjärtanes vad man uppskattar tystnaden sen…

Till slut kom hon till någon form av ro på min arm. Ett riktigt litet knyte. Hög mysfaktor!