mar 21 2012

Tatooine.

Nu börjar det likna nåt. Den här kan jag tänka mig. På riktigt…


mar 21 2012

Pappaledig.

Världens första gång jag var pappaledig i måndags. Mycket spännande.

Vi övade på att säga pappa, tyvärr började jag ostrategiskt med bokstaven ‘P’. Sätt en sked gröt till munnen och säg bokstaven p. Haveri! Gröt överallt. Jag såg inte riktigt humorn i det, men det gjorde tydligen Zoie, och det är ju viktigast trots allt. Särskilt med mitt tålamod.

Vi fick en mysig dag med jobbesök och promenad samt en hel del lekande givetvis.

Inte för att vi gått igenom strategin djupare, men vi hade beställt en lekkamrat till henne, och han föddes i måndags. Varmt välkommen till kusin Ebbot, eller baklänges-Tobbe som jag tänker envisas att kalla honom!

De två senaste dagarna har jag tillbringat i SAS varma säten. Inte helt säker på att det är uteslutande ett bra betyg med tanke på min termostat, men men. Igår utställning Stockholm/Uppsala. Och idag Östersund med möten. Det finns egentligen bara en liten hake med detta resande, eller egentligen 4,40. Det är då man får gå upp…

Och eftersom vi tycker om att flytta och allt vad det innebär så har vi ingått förhandlingar med en mäklare. Zlatan ska ju sälja sitt hus, och jag tyckte att där skulle jag kunna bo. Jag och mäklaren är inte helt överrens om priset ännu dock. Mest för att dom inte svarat på mitt erbjudande ännu.

I morgon ser jag fram emot en lång skön dag hemma med massor av film, mys i soffan, god mat och egentid. Nu ska jag ju va pappaledig, så inget av det kommer ju hända, men drömma kan man ju!

Over and out.


mar 18 2012

Altan.

Frisk luft och solsken.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KUvzqPjlJu4&feature=youtu.be&w=220&h=400]


mar 18 2012

Mat.

Mat är kul. Och gott.

20120318-213714.jpg


mar 15 2012

iPad-o-rama

Så kom då Nya iPad.

 

Inte iPad 3. Inte iPad 2S. Utan Nya iPad. Bara så ni vet. Nya iPad är alltid nyare än vilken ny iPad som helst. Krångligt? Inte alls. Apple-iskt? Spot on!

23 Mars kan alla vi lägga vantarna på detta fantastiska underbara mirakel. Men lyssna inte på mig, lyssna under 90 sekunder och räkna superlativen så förstår ni precis hur bra den är. Helt galet!

 

 

Har ni suttit bakbundna i en källare någonstans och ännu inte köpt en iPad (det måsta ju vara enda anlednignen till att INTE ha köpt någon) är det dax nu. Retina-display (högra upplösning än solsystemet), snabbare internet (hur fort som helst), massa nya nördigheter under skalet (monstertrimmad), samma batteritid (oändligheten och vidare) och uppdaterad design (bara nyare, givetvis bättre, men mest nyare).

Jag skulle kunna tänka mig att lägga den på min 31 år och 5-månaders dags-önskelista! Bara så ni vet…

 


mar 14 2012

Utflykt.

Så här mysig jacka får man när det blir vår…


mar 4 2012

Del 3.

Måndag. Sista veckan. 4 dagar kvar innan avfärd. Skynda skynda, nu är det bråttom. Parkera bilen, hoppa in i monorailen och landa i Magic Kingdom, den klassiska, genuina Disney-parken. Det är här man hittar Slottet!

Det är precis så stort som man tror att det skulle vara när det var så pass litet som det faktiskt är. Men med lite fyrverkeri i bakgrunden blir det sådär magiskt trots allt.

Attraktionerna här är delvis gamla, men de flesta har piffats till och är lika bra idag. Något undantag dock… Pirates tillhör dom bättre, med Jack Sparrow inplanterad sedan han blivit kändis. Mycket har behållits av sentimentala skäl, men här finns givetvis en hel del nya attraktioner också.  En av de häftigare är Space Mountain. Bergochdalbana i nästan komplett mörker. Många snabba svängar och fall som man inte ser och som då blir lite häftigare. We like.

Tisdagen var sen Sea World, denna park var mer av en sitta stilla och titta på vattendjur som gör konster. Späckhuggare och delfiner. Sjölejon och uttrar. För dom flesta. Annars kan man springa mellan åkattraktionerna. Här hade dom resans klart bästa bergochdalbana, Manta. Man sätter sig ner, bygeln åker ner över axlarna -och vaderna låses fast. Sen hissas man baklänges upp tills man tittar rakt ner i marken. Sen bär det av. Up up up and away! Adrenalinkick i kvadrat. Dom hade även en Flum-ride á la Liseberg. Fast av deras modell blev man riktigt våt. Inte riktigt så vi planerade det…

Eftersom detta var alla hjärtans dag åkte vi till Red Lobster och avnjöt en fantastisk skaldjursmiddag på kvällen. Tur att dom inte finns i Sverige, hade blivit så dyrt då. Och i den kategorin; Dunkin Donuts. Deras frukost är så himla god. Resans bästa alternativ, alla var överens (utom Jennie, men det spelade ingen roll, för ingen annan gillade hennes alternativ)! Frukostefterrätt; Boston Creme, donut med vaniljcreme och chokladglasyr med små chokladtoppar på. Nom-nom! Nu är det ju inget Viktväktaralternativ direkt, så det är bra att dom inte finns här i närheten.

Vi hade ju pool på vår innergård, där jag simmade nästan var morgon. Men onsdagen var egentligen första dagen vi faktiskt utnyttjade den i någon större utsträckning till lekande och svalkande. På eftermiddagen gjorde vi en blixtvisit för att plocka upp de sista beställningarna och på kvällen åkte vi sen ner till Downtown Disney igen och strosade.

Torsdagen blev lite avslutningsheat. Vi åkte tillbaka till Hollywood Studios för att titta på den stora showen Fantasmic, en vatten och fyverkerishow i sann Disney-anda, storlek större av allt. Extra Plusmeny. 9000 sittande i en stor amfiteater.

Vi hann även med att åka de där favoritattraktionerna en sista gång.

Sen var det hem att packa det som fick plats och slänga det som inte klarade de hårde kraven för att få följa med hem igen. Strax innan midnatt var den sista väskan stängd, vägd och de fyra timmar tills vi skulle upp och bege oss till flygplatsen kom skrämmande fort.

Och sen var vi hemma… Typ. 900 bilder sammanplockade från resenärerna visas gärna för den som orkar ta sig igenom det. Jobbar på att städa undan kopiorna.

Nu tillbaka till en vardag och försöka landa i att bädda sin egen säng och inte bara slänga handduken på golvet efter att ha duschat. Helt plötsligt börja laga mat igen. Inte BARA välja mat och restaurang, utan att även faktiskt laga den oxå. I-landsproblem helt klart.

Det dröjer nog nåt decennium innan vi hittar tillbaka till Disney igen. Men att åka tillbaka dit får man väl göra. För Zoies skull om inte annat ;o)