sep 18 2012

Dagisdax.

Idag har Zoie varit och hälsat på sin nya förskola, Solblomman. Den 9:e ska hon bli en stor (större?) flicka och gå tillbaka till sina nyfunna vänner på dagis. -Under dagens snabbvisit fann hon snabbt sig tillrätta med sina liksinnade och jämnåriga.

Två veckors inskolning och sen är hon fullfjädrad dagisflicka och kan titulera sig “Kanin”. Därefter blir hon tydligen antingen Elefant eller Lejon. Inte giraff vilket man annars skulle kunna tro…

En glad överraskning är att hon där kommer få nytta av sin simträning. Dagiset går och simmar en gång i veckan i byns badhus. Babysim 2.0. Nöjd pappa.

Lite andra händelser från den senaste veckan kommer nedan:

Vi börjar med att ta tillfället i akt att tacka före detta arbetsgivaren BD för deras goda smak att göra lysande rosa Post-It-lappar som man kan sprida efter bästa förmåga över hela golvet.

Och så var vi ju på kalas hos gammelmorfar och fick noskontakt av första, andra och tredje graden. Det gick sakta sakta frammåt. Först krypandes under bordet och sen med hjälp av längsta möjliga väg fram till den lila fyrbenta kamraten. Hon “klappade” honom till slut och var nöjd med det. Vi får väl se hur lång tid det tar innan hon önskar sig en valp i julklapp. (Eller om Tomten kanske kommer med en ändå…)

Zoie roar gammelmorfar och gammelmoster i solen efter tårtan.

Måste få dela en “udda” bild från min tur till Norge och propellern utanför mitt fönster som man kan ifrågasätta.

 


sep 11 2012

Gång.

Kommentarer överflödiga…


sep 10 2012

Film och iPhonepyjamas.

Jag och min trevliga fru fick hjälp av en minst lika trevlig Anna med barnpassning så att jag kunde få lite WQT (wife quality time) och göra lite “vuxensaker”. Så vi gick på bio och såg en barnfilm…

Riktigt rolig och givetvis otroligt vältecknad i sann Pixar-anda. Den har en väldigt stark mor-dotter-historia som man snyftar, skrattar och lever sig in i och fullkomligt njuter av. I 3D, som vi gjorde. Fram med de varma chipsen, colan och godispåsen och på med de otroligt snygga glasögonen.

Och på tal om något helt annat: så hittade jag nåt kul. Sött och gulligt. Det här värmer ju i hjärtat på mer än ett sätt.

Bygg ditt eget på http://caseapp.se


sep 10 2012

Självkritik.

Asså, nog för att jag tycker att Apples produkter är väldigt smidiga och fungerar bra i mitt liv och mitt hem, men man behöver ju inte gå till överdrift. Jag tycker inte han är rolig och förstår inte alls humorn i dessa klipp. Inte alls.

De senaste veckorna har ju bara byggt upp hypen fram till den 12:e då Apple kommer presentera sitt nya underverk. Räkna med en exponentiell ökning av mediautrymmet för Apple nu dagarna innan presentationen.