jan 28 2012

Hållfasthet.

image

Nya bästa kompisen i ett fast grepp. De prasslande vingar är roligare än något annat. Till och med badankan når inte riktigt upp i fjärilens status…


jan 25 2012

Svårväckt.

Så här roligt har man när man har en bebis som borde vakna, men inte riktigt vill….

[youtube=http://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=Mc2HjdxtcHc&w=300&h=400]

 


jan 22 2012

Plastprassel.

För första gången igår fick Zoie uppleva snö. Det där vita som faller och ställer till besvär för en massa människor, men som är underbart för barn. I alla åldrar. Smålandsbesök med kalas för morbror Axel på hans 5-års dag stod på lördagens schema.

Här med morbror Axel och moster Ellen.

 

Denna dagen har varit otroligt ohändelserik. Inte så mycket sömn inatt, blir liksom lite fel om man sover 7 timmar i en bil under transport fram och tillbaka till Småland. Alltså behövdes ingen sömn under natten. Iaf inte innan 04.00. Om man inte är vuxen och var vaken i bilen, för då hade man minsann uppskattat att få sova.

Så det blev lite längre mysmorgon med frukost i sängen och film istället. Som underhållning för en 3-månaders bebis bjöds det på plastpåse. Otroligt uppskattat. Se videolänk nedan.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZHpOZwHeWPs&w=300&h=400]

 

 

 


jan 14 2012

Mikrovågsrengöring.


Eller; “Snabb och smidig kladdkaka att göra i mikrovågsugnen”:

Hittade ett recept för nån vecka sen på fejjan (tack för det Claesson’s) på en kladdkaka man kunde göra i micron. Testade igår kväll. Gick sådär. Första formen för stor. Ännu mer rotande. Hittade några mindre formar istället och tänkte att det är ju same-same. -But different, skulle det visa sig. In i micron med de tre formarna. Max effekt. 5 Minuter. Styr upp disken så länge. -What could possibly go wrong?? Fem minuter senare visste jag. PLING. Tjejer, storleken kan ha betydelse…

Det som ännu var kvar I formarna gick att äta. Snacka om bantarmat. Gör av med 400 kalorier på att blanda, styra upp, städa och diska. Får i dig sammanlagt 380 kalorier värt av kladdkaka… Resten diskar man ur mikron. Och formarnas utsida, där 72% av kladdkakan faktiskt satt efter 5 minuter.

Recept:

2 ägg
2dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
100 gr smält smör
3 msk kokos

Rör ihop och häll i en smörad och bröad form , in i micron 5 minuter. Lycka till!

 


jan 12 2012

Fruktstund.

Och så satt vi där med våra äpplen och kände oss nyttiga och hälsosamma efter en lång promenad.


jan 10 2012

Badande.

Badandet blev minst 25% roligare när man nu klara sitta “själv” i sin lilla stol i sitt lilla badkar. Som står i ett stort badkar. Vattentätt. I teorin. Inte för den som genomför badandet, I tell you.

Och efteråt har man möjligheten att, låt oss kalla det utforska, olika frisyrer som kan vara aktuella längre fram… -Och JA, tungan är nog inte helt anatomiskt korrekt på denna modellen. Hänger ofta ut en bit.


jan 10 2012

Gran.

Eller det som en gång var en tät vacker gran, nu lite mer spretig. Helgens julbortstädande gjorde nytta. Och varken Piff eller Puff gömde sig i den efter att den klippts ner. Ska ta ett snack med den där Musse sen när jag träffar honom.


jan 10 2012

Äppeljämförelse.


jan 6 2012

Utgång.

Precis som många andra passade vi på att komma ut i vårvärmen (iskall snålblåst, men jag är optimist) på en promenad. Då ser man så här nöjd ut när man slipper gå själv. Väl inbakad i sina lager av kläder.

image


jan 4 2012

Nyårsafton.

Fantastiskt underbart. Fantastiskt gott. Fantastiskt trevligt. Fantastiskt på alla sätt och vis. Man skulle liksom gjort om det mer än en gång om året. Minst. Lite som julafton, fast inte alls. Mycket godare mat, inga presenter och man får va uppe mycket längre! Iaf om man heter Zoie och är snart 3 månader gammal. (I morgon faktiskt)

Ekberg’s bjöd in storstilat till inspektion av nya huset och gourmetmåltid, med en strålande punktinsats på köttet från Martin.

Vi värmde upp oss inför allt ätande med skyttetävling. Pumphagelbössa, typ, på badrumsdörren. Inte var dag man testat, men utmanande och lika för barn/vuxna. Eftersom jag inte riktigt vann så måste någon ha fuskat och således är resultatet oviktigt. Zoie kan snart stå, då måste hon ju få en sån i present. Skjuter sugproppar och tomhylsorna flyger ut på sidan. Barnsligt mäktigt!

Zoie hade en nästan lika trevlig kväll som på julafton, lite mer gnällig. Men hon var fullt förberedd på en kväll full med raketer och smällare. Vi tackar  Peltor särskilt för det. Hon tittade lite förstrött på raketerna ibland, men inte ett halvt blink vid smällarna. Trötthet garanterad inblandad, men kul att hon va med.

 

Tolvslaget firades in på gatan tillsammans med de nygifta grannarna (Gifta sig på nyårsafton. Pluspoäng. Lätt att komma ihåg datumet!) och deras släkt och vänner. Med OS i stor raketlåda (deras) och lite mer human (vår) njöt vi alla av fyrverkerierna.

Hela sällskapet sov över och 4 timmar efter midnatt var det dax att sova för denna mannen och det han blev några timmar innan fröken vaknade och tyckte att sova var tråkigt. Mysigt med hotellfrukost på hemmaplan.

Traditionsenligt följde Mastodontfilm-marathon dagen efter. Av olika anledningar var gänget en liten smula jättesletna och krypa ner i soffan är lagom mentalt utmanande. Gudfadern. Första filmen. Får väl ta dom andra påföljande år. En sann klassiker som jag nu sett för första gången…

Ser redan fram emot nästa nyårsfirande! Bring it on!