maj 28 2012

Krypande.

Så hände det till slut! Fast vi inte är helt överens om det klassas som krypa eller mer “hasa sig på alla fyra i en generell riktning framåt”. Hon började egentligen för första gången ute på filten i gräset och där var det en lång bit hon tog sig. Kan på något sätt vara kopplat till att pennan hon då jagade “mystiskt” verkade flytta sig längre och längre ifrån henne…

När det skulle filmas inne sen blev det inte lika stor succé.


maj 28 2012

Halvfärdig.

Nu är det bara resten kvar…

20120528-205613.jpg


maj 22 2012

Badväder.

Och så kom då dagen för badpremiär. I nya poolen. På takdäcket. Hur lyxigt som helst. Om man är under året fyllda och får plats i den flugsvamp som är Zoies pool. Hon gillade det iaf. Hon har ju förståndet att ta efter sin kloka fars goda vattenvana, vad mer kan jag tillägga…


maj 17 2012

Giraff87.

Zoief fick en giraff idag. Nummer 87 i ordningen. Och den var minst lika omtyckt som de föregående! Som kanske syns…

20120517-155822.jpg


maj 13 2012

Tandvärk.

Fast bara om man stoppar in fingrarna i munnen på henne. och då blir det ju mer fingervärk…

Försökte ta en bild där de alla hennes (båda) tänder syns. Gick sådär bra. Men rätt söt bild.

Kommer en till här. Inte helt fokuserad, men rolig.

 

Har nu även bevis på att hon faktiskt får i sig mat, eller försöker. Jobbade på att äta en halv kiwi häromdagen. Utan verktyg. För det behöver man ju inte. Ännu en gång; gick sådär bra.

 

Och så var vi på Österlen och hälsade på min morfar, Zoies gammelmorfar? I alla fall. Kenny, Maria, jag och Zoie flängde ner i då helt nya bilen och umgicks lite. Zoie visade sig från sin finaste sida och körde pruttljud för hela slanten. Stolt far. Fick ett rätt bra kort på interaktionen generationer emellan. Det blev en rolig, men även lärorik dag. Vi fick lära oss massor om fotostandarder som inte finns längre (APS) och hur man kan försöka lura en gammal VHS-spelare som inte vill vara med att fungera. Tyvärr vann den över oss.

 

Jo, ny bil. Min efterlängtade Passat kom till slut. 4Motion. DSG. Motoriserad baklucka. Stort ljudpaket. Lädersportsäten. Fantastiskt många knappar med förkortningar som man inte har en aning om… Helt underbart. Och loggan är på plats redan. Jag hade inte extremt höga tankar om denna bilen men är otroligt nöjd, -framför allt är Jennie helt otippad helt nöjd. Efter alla bilar vi betat oss igenom var det till slut denna som hon gillar. Women…

 

 


maj 13 2012

Byggande.

Så har då Zoie fått sitt nya rum. Det har till viss del tagit tid ifrån inläggen här. Eller iaf 97,3%. Saknar lite gardiner och möbler mm. Kommer på sikt.

Lite bilder från byggandet:

 

Och JA. Hon har en vägg som är koko-rosa. Precis som det ska va. Måste ju passa gardinen med Nasse och resten av Nalle Puh-gänget på. Fokus.

Och tecken på att i alla fall nya sängen går att stå i. Jo, vi har testat, går att sova i den också. (Vi har testat att ZOIE kan sova i den…) För det mesta hela nätterna.


maj 11 2012

Trehjuling.

Under kategorin “det ska böjas i tid…”, hittade jag ett koncept på trehjuling i tre steg beroende på ålder, smart-trike. Rosa. Med inbygd hållare för mobilen. Till varukorgen. DONE!