feb 22 2013

Febrig.

Zoie har förmånen att få tillbringa denna veckan hos sin mormor. Erfarenheten säger att hon är i trygga händer och att hon blir bortskämd som den prinsessa hennes mamma verkar tro att hon är. Tyvärr har hon nu fått lite feber och lär inte vara allt för aktiv, men mysigt har hon det enligt uppgift i alla fall.

FeberMys i soffan med feber. 

Funderar i min ensamhet om det kanske inte är bra att hon tillbringar så mycket tid i Småland nu när hon har börjat ”prata” så mycket. Hon kan ju bli smittad av den småländska dialekten. Dessa tankar håller jag givetvis för mig själv för att inte skapa irritation eller upprörda känslor hos de som faktiskt bor i den delen av landet. –Jag är ju inte hur dum som helst…

 

bild3

Det är däremot rätt kul att kusinerna får möjlighet att leka tillsammans. Om inte man kan åka till bollhavet, får bollhavet komma hem istället!

 

bild

Moster Michi som är blivande frisörska “övar” på Zoie. Som faktiskt har en hög grad av acceptans. Och grymt fräckt blev det!!

 

Vårt kära kök är på väg att få sig en genomgång och ombyggnad. I alla fall virtuellt till att börja med. Beslut har tagits. Mått har tagits. Soffan har intagits. Nu ska det minsann SketchUp:as… För övrigt ett bra program till att rita det mesta och leka med innan man liksom slår släggan i väggen och hammaren på tummen. Det viktigaste är ju att få in hållare till iPad för styrning av ljud och ljus. Men kan ju inte bygga ett kök utan det.

Det bästa är att vi är helt överens om något. Det är inte så ofta det händer i sådana här sammanhang. Vi är helt överens om att vi vill ha det helt annorlunda. Vi är också helt överens om att vi inte vill ha det som den andre vill ha det. Det gör ju onekligen processen lite långsammare. Men men, om inte annat är det ju jag som gör ritningen, så det ska ju nog gå bra. –Jag kan ju visa var skåpen ska stå… Det är rätt sällan man verkligen kan klämma in den på ett naturligt sätt, gäller att passa på.

Nu ska det ritas. Resultat kommer väl på sikt. I alla fall på en ritning. Själva köket är nog inte riktigt på veckoplanering så att säga…

 


feb 6 2013

Skadeglädje.

Bygga på stark grund i all ära, men att riva är rätt kul det med. Tydligen är det en naturlig del av utvecklingen att lära sig riva först innan man lär sig bygga upp. Vi får väl se…

http://youtu.be/7GgjptrxnAc