nov 30 2011

Känslor.

Mycket bra och mycket dåligt idag.
Min i vanliga fall urusla dumbphone HTC blev -otroligt nog utbytt under dess reperationstid till något ännu sämre, I shit you not, SonyEricsson G900. Alla ni som är äldre än 32, alltså lastgammla, kanske sett en sådan någonstans. Dom hävdar att den har touch-screen. Visst har den det, man kan ta på skärmen. Så länge man inteförväntar sigatt nåt ska hända i samma vecka därefter bara… Får väl ge dom en liten poäng att den faktiskt har wifi. Vad man nu ska med det till på en skärm som är sämre upplösning än en Musse Pigg-klocka. Men jag är inte bitter!
Kära HTC, allt är förlåtet. Jag lovar att inte “tappa” dig när du tappar samtalen eller helt enkelt bara startar om dig, mest för att du tycker det var lämpligt då jag motvilligt tänkte använda dig.

Från lågt till högt. Högt upp på önkelistan låg en XC70! Precis en sån fick jag beställt idag. Nästan. Fast inte alls. Blev en Passat istället. Lagom mycket lull-lull, (2 kryss kvar på utrustningslistan, annars allt) man vill ju inte verka så angelägen!

Leverans lagom till våren är här om allt går som det ska. Det där med leveransdatum är tydligen lite mellan tummen och pekfingret. Tyvärr tumme och pekfinger på olika personer som kan va väldigt långt ifrån varandra.

Julen kommer ju som bekant snart, och eftersom vi för andra året i rad sagt att vi inte skulle ha gran i detta huset, så åkte jag och handlade gran idag. På order hemmifrån. För andra året i rad. Ser ett mönster här. Suck.

Klädd och fin, dock saknas julstjärnan. Eftersom den måste färgkoordineras med övriga pryttlar i granen, så blir det till att köpa ny i år. Tydligen viktigt. Trippelsuck!

Det där lilla odjuret som tydligen ska bo här ett tag framöver verkar det som, har förmågan att testa ens tålamod. På riktigt. Jag har ett fantastiskt tålamod. Det är så fantastiskt kort att det knappt är sant. Men vissa andra som i normala fallhar ett betydligt längre tålamod och som älskar att påpeka mitt korta har även nått sin gräns nu. Inte alls roligt. Fast bara lite.

Hon har inte alls förstått konceptet med att sova. Utmanande en bra dag. Sjukt jobbigt precis alla dagar… Men hon är iaf betydligt mer reaktiv till omgivningen och kan le om man tvingar henne lite. Fortfarande dock så att hon måste åka omkring på armen för att vara nöjd.

Himla unge. Fast rätt söt ändå!


nov 22 2011

Långsamt.

Oki, supersnabb genomgång. Tyskland, Köpenhamn, giraffkläder efter badet… Den inte fullt så snabba genomgången:

Tre långa dagar i 19 enorma mässhallar i Düsseldorf senare kom jag hem i fredags. Benen något tröttare än avsågade stockar. Långt att gå blir det, skulle haft en sån däringa pedometer för att mäta. Antecknar det på packlistan för nästa år. Under skoskavsplåster. Och Resorb.

Det där med julkänsla och amerikanska ‘More is more’ har tyskarna anammat, iaf om man ser denna gran på flygplatsen.

Och mer julkänsla blev det i lördags. Vi, Kribbe o Angelica på besök från Kungliga huvudstaden, besökte den danska huvudstaden och Tivoli för att få insupa lite julkänsla, the Danish Way. Om det finns ett sånt.

Tydligen var årets tema erotik. Mycket mys och massa hjärtan högt och lågt blev genast förklarade. Stilfullt var det iaf.

Och sen var det ju det där med giraffkläderna. Efter att ha badat och blöt i håret få på sig finaste Giraff-outfiten fick tillhörande mössa med små horn på äntligen komma till användning. Att hon såg ut som ett troll i håret efteråt blev bara en liten bonus för föräldrarna att skratta åt!

Ett till bara för att hon är söt!

Efter en intensiv vecka och helg var det skönt att komma in i rytmen på jobb och vila upp sig, typ… Inte riktigt så att man vilar upp sig där. Ingen risk att jag går in i väggen iaf, jag springer in i den!


nov 14 2011

Pappadag.

Mitt livs första Fars dag plus ett. Ser framför mig en framtid med ytterliggare ett tillfälle att önska sig presenter (eller iaf tillfälle att unna sig själv nåt man man verkligen vill ha). Wihoo!

Denna gången hade jag lyckan att få precis den bästa presenten jag ville ha just nu. Parfym. 59 sprutande-på-pappersbitar-att-vifta-i-luften-och-sen-sniffa-sofistikerat-på senare hittades en parfym som jag fick lov att tycka om.

Efter många om och men och sjukdomar kom Zoies farfar på besök igår. Väldigt uppskattat. Av alla generationer. En mycket glad far på fars/farfars dag.

Liten badbrud innan tidig kväll i säng.


nov 10 2011

Off’n’go.

Var med om det mest spännande, vår lilla dotter är fantastiskt innovativ. Blöjan som är fasttejpad och har resår går tydligen att sparka av sig om man är tillräckligt envis. Så envis är man bara mitt i natten när man inte vill sova och skriker ohämmat. Så då ålar man sig ur den. Och sen kissar man. Och sen byter föräldrarna ut samtliga sängkläder. Klockan tio över två på natten. Men vem kollar på klockan så dags? -Den som ska upp fyra timmar senare för att jobba gör det kan jag säga! Den som när sen klockan ringer undrar vem som ändrat tillbaka klockan, för det finns INGEN chans att jag ska upp redan gör det.

Så för andra kvällen i rad kör vi nu operation uttröttning och håll vaken. Tanken var att Zoie skulle tröttas ut, för att sen hållas vaken och sova under natten som normalt funtade människor. Istället, eller som ett komplement, är föräldrarna nu helt uttröttade och har problem att hålla sig själva vakna.


nov 7 2011

Rutin.

Måndag kväll. Ett tag sedan man hade igång denna appen sist. Knappt en vecka, men många intensiva dagar har det varit. Otroligt spännande resa till Finland med utställning med det finska säljteamet. Jag hade föredragit att inte jobba som syrra där bland saunanjutande koskinkorva-drickande mumintroll (fördomsfritt va?), utan hellre Sverige då. Skulle jag däremot va forskare eller liknande hade det varit mer fördelaktigt än i Svedala. Udda penningdistrubition har dom där.

Lärt mig massa nyttigt. Som att man INTE ska lära sig finska. Grammatiken är otroligt, eh, låt oss kalla det utmanande! -Säger dom själva. Min finlandssvenska guide var till stor nytta och jag insöp all kultur och info jag kunde. Nöjet med resandet är ju människorna och kulturen. Så mycket seightseeing hanns tyvärr inte med. Flygplats-mässa-hotell-kontor-mässa-flygplats…

Som tur va hade Jennie hjälp hemifrån dom svenska skogarna. Mormor och moster nummer två tog hand om supporten under min frånvaro. Stabil insats! Notera gärna Zoie och mormors delvis färgkoordinerade outfit.

Sen hade vi även nöjet att få besök från Farbror med fru. Skämtet om “en apas farbror” från Lejonkungen föll liksom fel ut… Mycket mys blev det, men också en del manligt lidande och gnällande när vi tvingades under hot följa med till Vellingeblomman. Dock precis innan stängning, blev inte ett dugg shoppande. Score! Precis lagom mycket värt det då. Fast man måste ju erkänna, på det stället kan dom det här med jul. Inte lite lagom, utan helt och hållet! Finns inte en variant eller storlek av tomte dom inte har!

Tur att man satt upp julbelysningen runt huset, så känslan av att julfirandet tjuvstartat var fullständig. Snyggaste huset i Vellinge. Lätt! Snön är välkommen. Vilken sekund som helst. Fast bara på och runt om huset som dekor, inte på uppfarten. Palla skotta liksom…
.

Tydligen ska vårt hem vara skådeplatsen för föräldraträff i morgon. Tror jag borde ta mig hem tidigare i morgon och sanera. Barnen har ju föräldrar med sig, borde minimera skadan. Men när man kommer hem och det ser ut så här:

då är det ju bara sätta sig i bilen och boka ett hotell. Checka in, beställa upp en vinflaska på rummet och ringa klottersanering, luta sig tillbaka och stänga av telefonen. Done!


nov 1 2011

Behov.

Lite brist på prylar senaste tiden. Tar igen det med en stor en. 52″ stor Apple iTV. Bring.It.On.

Kommer inte denna veckan. Men snart i ett vardagsrum nära mig! Hoppas jag. Måste börja på att bygga upp behovet…

Nu får jag iaf njuta av Netflix på Apple TV2 så länge. Hittade precis Ally McBeal. DET är retro. Hur bra som helst. Typ 10 år sedan man såg det.
Måste lägga in ett gott ord för Netflix. 6 dollar i månaden, titta så mycket på allt du vill, det svåra är snarare att välja. Då kan man ligga framför tvn hela dagen, typ när man ammar…

I morgon fyller hon den minsta fjanten 4 veckor. Stort pompa och ståt med besök till BVC. Även fått inbjudan till föräldragrupp med barnpsykolog. Dom måste känna oss väl om man väljer att koppla in en psykolog så tidigt. Vet inte om man ska va orolig eller trygg…