jun 27 2012

Flygplatsproblem.

Jag föreslår en rationalisering av flygandet. I alla fall när det kommer till flygplatsen. Om ALLA som ska turista med femtioelva påsar, midjeväskor och paraply väljer samma kö till säkerhetskontrollen, så kan vi normala människor som kan läsa på skyltarna om hur man snabbast tar sig igenom kontrollen, faktiskt göra just det genom att välja en annan kö. Boom! Smart va?!

Som till exempel när personen (som man missat i sin rutinerade screening av köerna till säkerhetskontrollen) plötsligt inser att de glömt den där flaskan och skärpet precis efter att hon lagt 20 minuter (minst) på att försöka vika ner alla sina plastpåsar i den lilla backen. Där någonstans tar mitt tålamod slut.

I den rutinerade screeningen jag utvecklat inför kontrollen, egentligen inför val av kö, ges poäng till olika… låt oss kalla det segment av människor. 1 poäng om man inte ser ut att vara rutinerad affärsresenär. 5 poäng om man är över pensionsålder. 10 poäng om man har semesterkläder på sig. Hawaii-skjorta ger dock 3 poängavdrag för mod. 25 poäng får man om man reser med barn…

Detta summeras och den kö som innehar minst antal poäng för nöjet att njuta av mitt sällskap. Snabbt och effektivt sällskap.

När kommer fresten självsäkerhetskontrollen? Jag tänker modell självscanning på Coop… Dra ditt kort, lägg väskan på bandet och gå igenom. Plocka din väska på andra sidan och le vänligt till kontrollanten som frågar om det gått bra med kontrollen idag? Någon gång emmellanåt får dom självfallet genomföra kontroller så man inte råkat få med sig den stora schampoflaskan eller råkat glömma vattenflaskan i väskan. Eller liknande illasinnade riskmoment för övriga passagerare.

På mitt nya jobb som First Executive Airport Procedure Streamlining Manager kommer detta vara en av mina hjärtefrågor.

Nu väntar ytterliggare några dagar i Amsterdam. Dom har GALET verklighetstrogna skyltdockor i underklädesbutikerna i denna stad. Särskilt i ena delan av staden. Inte sett det någon annanstans. Shape Up H&M!


jun 14 2012

Soffan.

Inte så gammal Zoie i helt ny soffa i blivande biorummet.


jun 9 2012

Gunga.

20120609-235132.jpg

Hela världen gungar och Zoie njuter.


jun 8 2012

Jordbävning.

Jag kom. Jag kände det. Jag överlevde. Mitt livs första jordbävning(ar).

Efter att ha åkt till Italien för att försöka lösa alla problem med fabriker till våra leverantörer som rasat eller skadats fick jag själv känna på hur det känns med en mini-jordbävning. Den största, i går kväll var bara 3,3. På den skalan är det bara knäna som skakar… Vi satt på hotellet och drack en öl, f’låt, drack ett glas vatten när allting liksom hoppade till. Ett jättehopp. Men det var så kort att man nog kunde missat det. Folket omkring oss uppmärksammade och reagerade med blandade reaktioner på skalvet. Från skrik och hopp till mindre dramatik.

Och i morse strax efter man vaknat (innan jag sprang milen och ät lite havregrynsgröt med taggtråd) kom ett mindre skalv igen. Längre, men inte lika kraftigt.

Kan ju tillägga att när man bokar ett hotel kan man ju nästa gång välja ett som inte ligger 1km från ett av de stora skalvens centrum och som inte har utsikt över sammanfallna lagerbyggnader. Man lär så länge man överlever!

Vi var ju här för att jobba, men åkte en liten runda och tittade på några av de byggnader tillhörande våra leverantörer vars byggnader inte klarade sig.
Vi åkte även in i staden Medolla som var värst drabbad och där man stängt av hela centrum av säkerhetsskäl.
Många av de stora fabriksbyggnaderna kunde se ok ut från utsidan, men vid närmre koll, så hade många tak totalt eller delvist ramlat in i lokalen. Förödelsen är mer omfattande än vad man kan fånga på ett par bilder, och den politiska situationen är mycket laddad.

Här saknas större delen av en vägg och hela taket har fallit ner.

En och en halv våning poff borta.

Byggnaden ser hel ut till man tittar in och ser himlen på andra sidan.

Öde gator, förstörda hus och en mängd TV-team på plats.

Färdiggjorda produkter och komponenter som ingen får komma i närheten av.

Innovativiteten har dock inte tagit skada. Längst till höger står tre grävmaskiner som med hjälp av en stålbjälke håller emot väggen så den inte faller utåt av trycket från taket som rammlat in.