aug 17 2012

Gå lite till.

Nu var det dax igen, denna gången gick vår prinsessa 5 steg utan att någon höll i henne. Det var varken mamma eller pappa som lockade utan hennes egna fina nalle puh gardiner.


aug 15 2012

Högervänster.

Som jag alltid sagt. Helt onödigt. Mest för att jag aldrig lyckas hålla rätt på mitt eget och andras höger och vänster. Helt vetenskapligt riktigt visar det sig. Läste om det i “Illusionerad Vetenskap”.

http://illvet.se/hjaernan/vaenster-och-hoeger-aer-emot-var-natur

Jag har därför “gjort” ett par egna Nike-skor för att lösa detta problem. I alla fall medan jag är ute och springer. Och nej, jag har inte stavat fel, men med bara valet på fyra bokstäver fick det bli ghetto-fonetiskt.

Bygg dina egna skor på NIKEiD på deras hemsida. Inte dyrare än standard.

 


aug 13 2012

iPhone.

Bara iPhone. Inte 5. Inte 4S Plus -Ultra, -Mega. Bara iPhone. Givetvis kommer den heta NYA iPhone. Nya Magiska Underbara-på-alla-sätt-och-vis iPhone. Det är min övertygelse. Men vad vet jag, det är ju inte som att jag bryr mig om vad andra tycker om Apples produkter och följer deras utveckling dagligen på olika bloggar och nyhetsflöden…

Datumet 12 September vet vi iaf, då planeras releasen av iOS 6, sannolikt NYA iPhone samt enligt en del envisa rykten en mindre iPad. Eller en större iPod. Same same.

Och runt den 20-25 samma månad blir det release i USA med tältande människor och high-five:ande Applepersonal. När NYA iPhone släpps 2025 kommer jag och Zoie (som redan nu är inbiten Apple fangirl, vet inte hur det gick till fresten) flyga till New York och stå utanför Applestore och hämta ut två nya iPhones. True Story!

 


aug 13 2012

Semester 2.0.

Eftersom Morgan skulle måla om huset tog jag och Zoie vårt pick & pack och stack till Småland för semester. Zoie gillade att åka tåg eftersom man då kan krypa runt och hitta nya lekkamrater.

20120813-132415.jpg

Självklart var vi ju tvungna att leka med kusinen Ebbot. Zoie märker att han är mindre än henne och tar det lite försiktigt. Men pratar ibland lite för mycket och högljutt för Ebbots tycke.

20120813-133004.jpg

Zoies första båttur och bad i sjön skedde tillsammans med mamma, morfar, morbror Axel och moster Ellen.
Flytvästen var lite jobbig och i vägen i början men efter ett tag så hade Zoie vant sig. Givetvis var ju badandet det bästa.

20120813-133724.jpg

20120813-134043.jpg

20120813-134124.jpg


aug 12 2012

Fotsteg.

Zoie var den första att gå på nyputsade ingången och det satte sina spår…

image


aug 8 2012

Gå.

Zoie går för fulla muggar med sin gåvagn sen en vecka tillbaka och alldeles nyss tog Zoie sitt första steg helt själv utan att sätta sig ner direkt efter. Nu går det fort.

 

http://youtu.be/iiBwTAfW2S4

 

Glöm inte vinka i spegeln.


aug 3 2012

Hjälpreda.

Bra att man kan få hjälp i köket. Vi får dock jobba lite på instruktionerna.

image


aug 1 2012

Semester.

Eller så nära det går i alla fall. 300 mil tur och retur är inte direkt semester. Men all tid utanför bilen var minst sagt njutbar.

Lämnade Malmö med siktet på Östersund. Lite diffust sikte, mellanlandade i Ljungby och Sollentuna på vägen

Mitt ute i skogen, sväng vänster efter tredje trädet till höger om stenen med mossa på. Inte så det var, men så det kändes. Bodsjöbyn, ”en icke obetydlig världsdel” –enligt invånarna. Hursomhelst blev det en fantastiskt trevlig upplevelse och ett enormt varmt välkomnande och omhändertagande under vår vecka där uppe i vildmarken. Såg inte en enda björn. Men en Peter och en Johanna tog väldigt väl hand om oss.

Vi fick verkligen smak på den Jämtländska kulturen och omgivningen. Även om smaken av surströmming fortfarande ligger kvar som en matta långt bak i munnen, någonstans mellan kräkreflexen och doften av ruttnande skosulor.

Nu behöver man ju aldrig komma i närheten av det igen. Been there, done that.

Och Zoie har numera bestigit Åreskutan. Typ. Kabinbana upp och sen ridandes i sin Babybjörn på mig. För en mindre tränad man i sämre fysisk form och med sämre utrustning än min hade det varit tröttande att springa upp för berget bland stenarna och snön. (Vem visste att det var snö på bergstoppen i mitten av sommaren?)

Paddla kajak, löpturer på mornarna, tunnbrödsbakning (eller stut som det heter), frilufsande i naturen och off-road-körning, både på grusvägar och åkrar, gjorde det till en avslappnande och upplevelserik semester.

Det fanns ingen mindre kajak, så hon fick öva på torra land istället. Nästa år kanske?

 

 

Vätskekylning inför uppvärmning i badtunnan.

 

Motion väldigt nära vatten.

 

Kolbulle. It’s a concept. Typ som fläskpannkaka, men över öppen eld och inte samma smet. Samma samma fast inte alls.

 

Trötta badgäster njuter av kolbulle.

Den sanna konsten att baka “stut” eller tunnbröd mästras av Carole. Jennie antar lärlingsroll.

 

Ett av husen på gården.

Alla lyckliga förväntansfulla människor väntar på att burken med surströmming ska öppnas.

 

Libero: Frihet i en liten ask. Surströmming: Hemskhet i en liten burk.

Så här är tanken; ta en nybakad stut och fyll med potatis, gräddfil och lök. Lägg på din filéade strömming. Vik ihop, be en bön och skyffla in. -Och NEJ. Vill med det bestämdaste understryka att det minsann inte smakar mindre vedervärdigt än det luktar. Det är precis lika illa!!! Eventuellt värre.

 

Åreprinsessan Zoie. Barfota med med mössa. Vad gör man inte för att hålla henne nöjd. Och varm.

Familjen Kardell har landat uppe på Åreskutan. I snön.

360 graders Panorama från toppen av berget. Inte helt rakt kanske, men helt runt.