Flygplatsproblem.

Jag föreslår en rationalisering av flygandet. I alla fall när det kommer till flygplatsen. Om ALLA som ska turista med femtioelva påsar, midjeväskor och paraply väljer samma kö till säkerhetskontrollen, så kan vi normala människor som kan läsa på skyltarna om hur man snabbast tar sig igenom kontrollen, faktiskt göra just det genom att välja en annan kö. Boom! Smart va?!

Som till exempel när personen (som man missat i sin rutinerade screening av köerna till säkerhetskontrollen) plötsligt inser att de glömt den där flaskan och skärpet precis efter att hon lagt 20 minuter (minst) på att försöka vika ner alla sina plastpåsar i den lilla backen. Där någonstans tar mitt tålamod slut.

I den rutinerade screeningen jag utvecklat inför kontrollen, egentligen inför val av kö, ges poäng till olika… låt oss kalla det segment av människor. 1 poäng om man inte ser ut att vara rutinerad affärsresenär. 5 poäng om man är över pensionsålder. 10 poäng om man har semesterkläder på sig. Hawaii-skjorta ger dock 3 poängavdrag för mod. 25 poäng får man om man reser med barn…

Detta summeras och den kö som innehar minst antal poäng för nöjet att njuta av mitt sällskap. Snabbt och effektivt sällskap.

När kommer fresten självsäkerhetskontrollen? Jag tänker modell självscanning på Coop… Dra ditt kort, lägg väskan på bandet och gå igenom. Plocka din väska på andra sidan och le vänligt till kontrollanten som frågar om det gått bra med kontrollen idag? Någon gång emmellanåt får dom självfallet genomföra kontroller så man inte råkat få med sig den stora schampoflaskan eller råkat glömma vattenflaskan i väskan. Eller liknande illasinnade riskmoment för övriga passagerare.

På mitt nya jobb som First Executive Airport Procedure Streamlining Manager kommer detta vara en av mina hjärtefrågor.

Nu väntar ytterliggare några dagar i Amsterdam. Dom har GALET verklighetstrogna skyltdockor i underklädesbutikerna i denna stad. Särskilt i ena delan av staden. Inte sett det någon annanstans. Shape Up H&M!


One Response to “Flygplatsproblem.”

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/c/7/5/kardell.se/httpd.www/wp-content/themes/elegant-grunge/comments.php on line 120