Jordbävning.

Jag kom. Jag kände det. Jag överlevde. Mitt livs första jordbävning(ar).

Efter att ha åkt till Italien för att försöka lösa alla problem med fabriker till våra leverantörer som rasat eller skadats fick jag själv känna på hur det känns med en mini-jordbävning. Den största, i går kväll var bara 3,3. På den skalan är det bara knäna som skakar… Vi satt på hotellet och drack en öl, f’låt, drack ett glas vatten när allting liksom hoppade till. Ett jättehopp. Men det var så kort att man nog kunde missat det. Folket omkring oss uppmärksammade och reagerade med blandade reaktioner på skalvet. Från skrik och hopp till mindre dramatik.

Och i morse strax efter man vaknat (innan jag sprang milen och ät lite havregrynsgröt med taggtråd) kom ett mindre skalv igen. Längre, men inte lika kraftigt.

Kan ju tillägga att när man bokar ett hotel kan man ju nästa gång välja ett som inte ligger 1km från ett av de stora skalvens centrum och som inte har utsikt över sammanfallna lagerbyggnader. Man lär så länge man överlever!

Vi var ju här för att jobba, men åkte en liten runda och tittade på några av de byggnader tillhörande våra leverantörer vars byggnader inte klarade sig.
Vi åkte även in i staden Medolla som var värst drabbad och där man stängt av hela centrum av säkerhetsskäl.
Många av de stora fabriksbyggnaderna kunde se ok ut från utsidan, men vid närmre koll, så hade många tak totalt eller delvist ramlat in i lokalen. Förödelsen är mer omfattande än vad man kan fånga på ett par bilder, och den politiska situationen är mycket laddad.

Här saknas större delen av en vägg och hela taket har fallit ner.

En och en halv våning poff borta.

Byggnaden ser hel ut till man tittar in och ser himlen på andra sidan.

Öde gator, förstörda hus och en mängd TV-team på plats.

Färdiggjorda produkter och komponenter som ingen får komma i närheten av.

Innovativiteten har dock inte tagit skada. Längst till höger står tre grävmaskiner som med hjälp av en stålbjälke håller emot väggen så den inte faller utåt av trycket från taket som rammlat in.


Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/c/7/5/kardell.se/httpd.www/wp-content/themes/elegant-grunge/comments.php on line 120