Del 3.

Måndag. Sista veckan. 4 dagar kvar innan avfärd. Skynda skynda, nu är det bråttom. Parkera bilen, hoppa in i monorailen och landa i Magic Kingdom, den klassiska, genuina Disney-parken. Det är här man hittar Slottet!

Det är precis så stort som man tror att det skulle vara när det var så pass litet som det faktiskt är. Men med lite fyrverkeri i bakgrunden blir det sådär magiskt trots allt.

Attraktionerna här är delvis gamla, men de flesta har piffats till och är lika bra idag. Något undantag dock… Pirates tillhör dom bättre, med Jack Sparrow inplanterad sedan han blivit kändis. Mycket har behållits av sentimentala skäl, men här finns givetvis en hel del nya attraktioner också.  En av de häftigare är Space Mountain. Bergochdalbana i nästan komplett mörker. Många snabba svängar och fall som man inte ser och som då blir lite häftigare. We like.

Tisdagen var sen Sea World, denna park var mer av en sitta stilla och titta på vattendjur som gör konster. Späckhuggare och delfiner. Sjölejon och uttrar. För dom flesta. Annars kan man springa mellan åkattraktionerna. Här hade dom resans klart bästa bergochdalbana, Manta. Man sätter sig ner, bygeln åker ner över axlarna -och vaderna låses fast. Sen hissas man baklänges upp tills man tittar rakt ner i marken. Sen bär det av. Up up up and away! Adrenalinkick i kvadrat. Dom hade även en Flum-ride á la Liseberg. Fast av deras modell blev man riktigt våt. Inte riktigt så vi planerade det…

Eftersom detta var alla hjärtans dag åkte vi till Red Lobster och avnjöt en fantastisk skaldjursmiddag på kvällen. Tur att dom inte finns i Sverige, hade blivit så dyrt då. Och i den kategorin; Dunkin Donuts. Deras frukost är så himla god. Resans bästa alternativ, alla var överens (utom Jennie, men det spelade ingen roll, för ingen annan gillade hennes alternativ)! Frukostefterrätt; Boston Creme, donut med vaniljcreme och chokladglasyr med små chokladtoppar på. Nom-nom! Nu är det ju inget Viktväktaralternativ direkt, så det är bra att dom inte finns här i närheten.

Vi hade ju pool på vår innergård, där jag simmade nästan var morgon. Men onsdagen var egentligen första dagen vi faktiskt utnyttjade den i någon större utsträckning till lekande och svalkande. På eftermiddagen gjorde vi en blixtvisit för att plocka upp de sista beställningarna och på kvällen åkte vi sen ner till Downtown Disney igen och strosade.

Torsdagen blev lite avslutningsheat. Vi åkte tillbaka till Hollywood Studios för att titta på den stora showen Fantasmic, en vatten och fyverkerishow i sann Disney-anda, storlek större av allt. Extra Plusmeny. 9000 sittande i en stor amfiteater.

Vi hann även med att åka de där favoritattraktionerna en sista gång.

Sen var det hem att packa det som fick plats och slänga det som inte klarade de hårde kraven för att få följa med hem igen. Strax innan midnatt var den sista väskan stängd, vägd och de fyra timmar tills vi skulle upp och bege oss till flygplatsen kom skrämmande fort.

Och sen var vi hemma… Typ. 900 bilder sammanplockade från resenärerna visas gärna för den som orkar ta sig igenom det. Jobbar på att städa undan kopiorna.

Nu tillbaka till en vardag och försöka landa i att bädda sin egen säng och inte bara slänga handduken på golvet efter att ha duschat. Helt plötsligt börja laga mat igen. Inte BARA välja mat och restaurang, utan att även faktiskt laga den oxå. I-landsproblem helt klart.

Det dröjer nog nåt decennium innan vi hittar tillbaka till Disney igen. Men att åka tillbaka dit får man väl göra. För Zoies skull om inte annat ;o)