Nyårsafton.

Fantastiskt underbart. Fantastiskt gott. Fantastiskt trevligt. Fantastiskt på alla sätt och vis. Man skulle liksom gjort om det mer än en gång om året. Minst. Lite som julafton, fast inte alls. Mycket godare mat, inga presenter och man får va uppe mycket längre! Iaf om man heter Zoie och är snart 3 månader gammal. (I morgon faktiskt)

Ekberg’s bjöd in storstilat till inspektion av nya huset och gourmetmåltid, med en strålande punktinsats på köttet från Martin.

Vi värmde upp oss inför allt ätande med skyttetävling. Pumphagelbössa, typ, på badrumsdörren. Inte var dag man testat, men utmanande och lika för barn/vuxna. Eftersom jag inte riktigt vann så måste någon ha fuskat och således är resultatet oviktigt. Zoie kan snart stå, då måste hon ju få en sån i present. Skjuter sugproppar och tomhylsorna flyger ut på sidan. Barnsligt mäktigt!

Zoie hade en nästan lika trevlig kväll som på julafton, lite mer gnällig. Men hon var fullt förberedd på en kväll full med raketer och smällare. Vi tackar  Peltor särskilt för det. Hon tittade lite förstrött på raketerna ibland, men inte ett halvt blink vid smällarna. Trötthet garanterad inblandad, men kul att hon va med.

 

Tolvslaget firades in på gatan tillsammans med de nygifta grannarna (Gifta sig på nyårsafton. Pluspoäng. Lätt att komma ihåg datumet!) och deras släkt och vänner. Med OS i stor raketlåda (deras) och lite mer human (vår) njöt vi alla av fyrverkerierna.

Hela sällskapet sov över och 4 timmar efter midnatt var det dax att sova för denna mannen och det han blev några timmar innan fröken vaknade och tyckte att sova var tråkigt. Mysigt med hotellfrukost på hemmaplan.

Traditionsenligt följde Mastodontfilm-marathon dagen efter. Av olika anledningar var gänget en liten smula jättesletna och krypa ner i soffan är lagom mentalt utmanande. Gudfadern. Första filmen. Får väl ta dom andra påföljande år. En sann klassiker som jag nu sett för första gången…

Ser redan fram emot nästa nyårsfirande! Bring it on!