Semester.

Eller så nära det går i alla fall. 300 mil tur och retur är inte direkt semester. Men all tid utanför bilen var minst sagt njutbar.

Lämnade Malmö med siktet på Östersund. Lite diffust sikte, mellanlandade i Ljungby och Sollentuna på vägen

Mitt ute i skogen, sväng vänster efter tredje trädet till höger om stenen med mossa på. Inte så det var, men så det kändes. Bodsjöbyn, ”en icke obetydlig världsdel” –enligt invånarna. Hursomhelst blev det en fantastiskt trevlig upplevelse och ett enormt varmt välkomnande och omhändertagande under vår vecka där uppe i vildmarken. Såg inte en enda björn. Men en Peter och en Johanna tog väldigt väl hand om oss.

Vi fick verkligen smak på den Jämtländska kulturen och omgivningen. Även om smaken av surströmming fortfarande ligger kvar som en matta långt bak i munnen, någonstans mellan kräkreflexen och doften av ruttnande skosulor.

Nu behöver man ju aldrig komma i närheten av det igen. Been there, done that.

Och Zoie har numera bestigit Åreskutan. Typ. Kabinbana upp och sen ridandes i sin Babybjörn på mig. För en mindre tränad man i sämre fysisk form och med sämre utrustning än min hade det varit tröttande att springa upp för berget bland stenarna och snön. (Vem visste att det var snö på bergstoppen i mitten av sommaren?)

Paddla kajak, löpturer på mornarna, tunnbrödsbakning (eller stut som det heter), frilufsande i naturen och off-road-körning, både på grusvägar och åkrar, gjorde det till en avslappnande och upplevelserik semester.

Det fanns ingen mindre kajak, så hon fick öva på torra land istället. Nästa år kanske?

 

 

Vätskekylning inför uppvärmning i badtunnan.

 

Motion väldigt nära vatten.

 

Kolbulle. It’s a concept. Typ som fläskpannkaka, men över öppen eld och inte samma smet. Samma samma fast inte alls.

 

Trötta badgäster njuter av kolbulle.

Den sanna konsten att baka “stut” eller tunnbröd mästras av Carole. Jennie antar lärlingsroll.

 

Ett av husen på gården.

Alla lyckliga förväntansfulla människor väntar på att burken med surströmming ska öppnas.

 

Libero: Frihet i en liten ask. Surströmming: Hemskhet i en liten burk.

Så här är tanken; ta en nybakad stut och fyll med potatis, gräddfil och lök. Lägg på din filéade strömming. Vik ihop, be en bön och skyffla in. -Och NEJ. Vill med det bestämdaste understryka att det minsann inte smakar mindre vedervärdigt än det luktar. Det är precis lika illa!!! Eventuellt värre.

 

Åreprinsessan Zoie. Barfota med med mössa. Vad gör man inte för att hålla henne nöjd. Och varm.

Familjen Kardell har landat uppe på Åreskutan. I snön.

360 graders Panorama från toppen av berget. Inte helt rakt kanske, men helt runt.

 


One Response to “Semester.”

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/c/7/5/kardell.se/httpd.www/wp-content/themes/elegant-grunge/comments.php on line 120