Flygplan.

Fick den bästa starten på dagen på länge. Eller vänta, stryk det, varit vaken större delen av natten. I alla fall. Kommer till Sturup i morse, tar en Sydsvenskan, hittar min plats (alltid 6F på 737:or) börjar bläddra medan planet fylls på och förbereds. “Hälften av alla piloter har somnat under flygning, 70% har begått misstag på grund av trötthet.” Fyra flygningar den dagen framför mig. Hmm, fick en sån där stark dragning tillbaka till sängen. Kollar mobilen, ingen som akut behöver mig av planet. Doh. Gilla läget!

Sleten i köttet och trött i ögat hamnade jag till slut, efter en mycket givande dag i Luleå, på flyget hem. Hann knappt landa i sätet och stänga ögonen innan jag somnade och drömde mig bort till nån trevlig destination (allt utom Arlanda) och vaknade förvånansvärt utvilad, dax att ta på sig sälerhetsbältet och lyfta. Powernap is da shit. Tror det är nåt som ligger i generna och kommer fram vid förälsraskapet. Kan också vara kroppens metod att hårdförneka att man saknar 6 timmars sömn från senaste dygnet och vem vet hur många från senaste veckan.

Som tur var fick barnmatbespisningen hjälp från tant Anna, krävdes inte så mycket övertalning tror jag.

Gjorde en observation i väntan på att få boarda från Arlanda. Alla tycks ha en sån där iPhone. Inte så att jag är bitter, bara en observation i allmänhet. -Och där växte näsan igen ja…

Läste att försäkringsbolagen ser en trend med, antingen mer fokuserade tjuvar eller, mer troligt, folk som “tappar bort/får stulen/råkar ta sönder” sin nuvarande iPhone precis innan det släpps en ny modell. Helt enkelt dax att ringa och anmäla min HTC som skräptelefon och be att få en iPhone istället. Att de va så enkelt.

Just det, innan jag glömmer. Helikoptercertifikat kostar ca 200.000 kronor. Bidrag tas tacksamt emot. Tänk på att jag snart fyller år! Och nej, ett stort paket med massa luft att ha under vingarna godkänns inte…