jul 6 2014

Poolsnurr.

Jag och Zoie inviger poolen. 18 härliga friska grader.


jun 14 2012

Soffan.

Inte så gammal Zoie i helt ny soffa i blivande biorummet.


maj 28 2012

Halvfärdig.

Nu är det bara resten kvar…

20120528-205613.jpg


maj 22 2012

Badväder.

Och så kom då dagen för badpremiär. I nya poolen. På takdäcket. Hur lyxigt som helst. Om man är under året fyllda och får plats i den flugsvamp som är Zoies pool. Hon gillade det iaf. Hon har ju förståndet att ta efter sin kloka fars goda vattenvana, vad mer kan jag tillägga…


maj 13 2012

Byggande.

Så har då Zoie fått sitt nya rum. Det har till viss del tagit tid ifrån inläggen här. Eller iaf 97,3%. Saknar lite gardiner och möbler mm. Kommer på sikt.

Lite bilder från byggandet:

 

Och JA. Hon har en vägg som är koko-rosa. Precis som det ska va. Måste ju passa gardinen med Nasse och resten av Nalle Puh-gänget på. Fokus.

Och tecken på att i alla fall nya sängen går att stå i. Jo, vi har testat, går att sova i den också. (Vi har testat att ZOIE kan sova i den…) För det mesta hela nätterna.


jan 14 2012

Mikrovågsrengöring.


Eller; “Snabb och smidig kladdkaka att göra i mikrovågsugnen”:

Hittade ett recept för nån vecka sen på fejjan (tack för det Claesson’s) på en kladdkaka man kunde göra i micron. Testade igår kväll. Gick sådär. Första formen för stor. Ännu mer rotande. Hittade några mindre formar istället och tänkte att det är ju same-same. -But different, skulle det visa sig. In i micron med de tre formarna. Max effekt. 5 Minuter. Styr upp disken så länge. -What could possibly go wrong?? Fem minuter senare visste jag. PLING. Tjejer, storleken kan ha betydelse…

Det som ännu var kvar I formarna gick att äta. Snacka om bantarmat. Gör av med 400 kalorier på att blanda, styra upp, städa och diska. Får i dig sammanlagt 380 kalorier värt av kladdkaka… Resten diskar man ur mikron. Och formarnas utsida, där 72% av kladdkakan faktiskt satt efter 5 minuter.

Recept:

2 ägg
2dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
100 gr smält smör
3 msk kokos

Rör ihop och häll i en smörad och bröad form , in i micron 5 minuter. Lycka till!

 


jan 12 2012

Fruktstund.

Och så satt vi där med våra äpplen och kände oss nyttiga och hälsosamma efter en lång promenad.


jan 10 2012

Gran.

Eller det som en gång var en tät vacker gran, nu lite mer spretig. Helgens julbortstädande gjorde nytta. Och varken Piff eller Puff gömde sig i den efter att den klippts ner. Ska ta ett snack med den där Musse sen när jag träffar honom.